Friday, February 11, 2011

Mission #1



Yes. Akhirnya kitorang berjaya selesaikan misi pertama menguruskan menyihatkan badan dengan ber-jogging. Tapi misi ni memberi kesan sampingan yakni (haha) pening kepala ! Adoi. Hahaha mana taknya, nak jogging pergilah pagi-pagi. Ni pergi jogging tengahari, tak dapat nak nolong lah cenggini. Siapa suruh. Pukul berapa pun tak ingat yang penting memang panas :S lepas tu jogging tak warm-up siapa entah ajar. Hehehe

Sebelum jogging kita makan dulu. Makan nasi lemak. Hahaha er :\ Siapa nak jogging jangan ikut cara kitorang. (Memang tak la orang nak ikut cara korang) -_-

Ni nasi lemak kitorang sharing is caring.

Sesudah puteri-puteri kayangan siap bersantap (?) , kitorang memulakan misi dengan semangat yang waja. Haha waja nyeeeee. Pusing playground dulu sambil flash back kenangan dulu-dulu :') cewah.Lepas tu kitorang pun jogging. Cop,sebenarnya tak jogging. Kitorang jalan. Hahaha

Aisyah : Ok ok peraturan dia macamni, bila masuk je kawasan merah kena terus laju ok. Ok yes.

*buat tangan macam ni ,
Apesal semangat sangat entah hahaha

Lepas tu bila dah lepas kawasan merah terus cam lega pastu jumpa air macam tak pernah
minum padahal air dah memang dalam beg cuma malas nak keluarkan. Bagus.

Perhentian pertama : Sangat penat, letih, tak bermaya, kuyu. zzz

Kembali bertenaga lepas dapat magic flower ! -_-

Lepastu terus jadi macam kera dapat bunga T__T

Pastu cam sambung jalan. Sambil kira berapa steps untuk 100m. Lebih kurang 140. Aisyah pun,
140 x 10 = 1400 , maksudnya kita akan turun 14 kg !! Hahahaha. Lepastu cakap kat Aisyah, eh jom minum boost juice yang Farhanah Ahmad Kamal suruh minum tu.Entah berapa kali dah dia cakap. Dia pun okeeeeeeh ! Untuk boost kita punya energy yeaaah. Ye ye baiklah Aisyah.

Perlu ke ni? Perlu ! Ni Aisyah suruh. hahaha

Lepas dah minum kitorang keluar, buat lagi hampir satu round ditambah dengan sesat di tempat parking dan terus pulang dengan hati riang gembira tapi tetiba cam tersinggah kat Tutti Frutti hahahaha ok bye.

Ting ting ting ! Mission accomplished !

12 comments:

Anonymous said...

weyhey gelabah mak iloi2... magic flower konon!!! hahahaahah -kr-

Rosbee said...

Kauthar ; Hai thaye memang gelabah hikhikhik

hanisah~ said...

akhirnya tersampailah hajat farhanah ahmad kamal utk korang minum boos juice.
busuk habis satu klcc lepas korang lari2 tu.

magic flower? korang tak boleh embarrassing lagi ke? tak kenal tak kenal.

Rosbee said...

sarah ; tipu tipu manade kitorang lari. hahaha.

ha ah en, memalukan je taktahu la nape time tu tak malu. kesian nt dapat kawan comel cam kitorang.

Izzaty Iskandar said...

ada jugak tutti fruti kan

Rosbee said...

ita ; mesti :p

sairisya said...

weh bhot, siapa tangkap gambar ?

sairisya said...

eh musykil sebentar, siapa yg tngkp gmbar ? :O

Rosbee said...

Saidatul ; kitorang kan terel ;)

hanisah~ said...

saidatul, ana satu teknologi ni nt boleh guna. nama dia self-timer

Rosbee said...

haha pandai sarah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)